Procesul Verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local din data 27.02.2017, ora 16, locația Căminul Cultural Ghiroda

Preşedinte  de şedintă: dl consilier Daniel IONAS

Din totalul  de 15 consilieri  au fost  prezenţi toti 15

Participă: secretarul Comunei Ghiroda, consilierul personal al primarului, reprezentanti ai partidelor politice, cetateni ai comunei Ghiroda

Şedinta  a fost convocată legal de 9 consilieri locali in conformitate cu dispozitiile art. 39 alin. 2,3 si 5 din Legea 215/2001 republicata si completata

Se dă citire Dispoziţiei de convocare a consilierilor

 

Ordinea de zi

 

1.PROIECT DE HOTARARE privind schimbarea din functia de viceprimar al comunei Ghiroda a domnului Bontea Ion – initiatori dl consilier Vitu Cristian, Dl. Dobra Cristian ,Dl Tranisan Dan, d-na Vlaicu Claudia, Dl. Maxim Maximilian, Dl. Lobonea Radu,  D-na Prilipceanu Georgeana, Dl. Ionas Daniel,  Dl. Dumitru Cosmin

2. PROIECT DE HOTARARE privind alegerea viceprimarului  comunei GHIRODA initiatori dl consilier Vitu Cristian, Dl. Dobra Cristian ,Dl Tranisan Dan, d-na Vlaicu Claudia, Dl. Maxim Maximilian, Dl. Lobonea Radu,  D-na Prilipceanu Georgeana, Dl. Ionas Daniel,  Dl. Dumitru Cosmin

 

 

 

Se supune la vot Ordinea de Zi. Se aproba  cu 11 voturi pentru.

                                                        dl consilier Vitu Cristian, Dl. Dobra Cristian ,Dl Tranisan Dan, d-na Vlaicu Claudia, Dl. Maxim Maximilian Dl. Lobonea Radu,  D-na Prilipceanu Georgeana

D-nul Sabau Craciun, Dl. Cadariu Vasile Dorel, Dl. Ionas Daniel,  Dl. Dumitru Cosmin,  

4 voturi impotriva Dl. Cimpean Ionel, Dl. Ionele Remus,Dl. Bontea Ion, Dl. Andreica Dorin

 

 

 

Punctul 1

PROIECT DE HOTARARE

privind schimbarea din functia de viceprimar al comunei Ghiroda a domnului Bontea Ion

 

 

 

Dl Primar: Doresc ca dl. consilier personal sa va inmaneze ceva materile si sa va explice.

Dl. consilier personal:  e vorba de doua sentinte pe care le avem pe aceiasi speta cu cea pe care o aveti in discutie astazi, referitoare la motivarea actiunilor, a proiectelor de hotarari, o speta similara in care o sa vedeti concluzia care a fost luata. In instanta aceasta hotarare s-a dovedit nelegala iar ca si consecinta Consiliul local a fost obligat sa plateasca daune fostului viceprimar.

Dl Primar: in sensul celor spuse de d-nul consilier personal as dori ca d-nul secretar sa numeasca in clar in procesul verbal al sedintei persoanele care sustin proiectul de hotarare de consiliu – nume prenume – toti consilierii care sustin acest proiect de hotarare.

Dl. consilier Lobonea: daca sunt totusi semnati aici pe proiect in calitate de initiatori, de ce mai trebuie acest lucru

Dl Primar: poate sunt mai multi care vor sa-l sustina

Dl. consilier personal:  pe penultima pagina veti vedea decizia Inaltei curti de casatie si justitie, de ce este necesara motivarea unei astfel de hotarari.

Dl. consilier Vitu: acesta este un document oficial sau un document redactat de d-na avocat Musat?

Dl. consilier personal:  dumneavoastra actionati in consecinta, dansa nu are cum sa emita sentiinte, doar a fost printat de d-na avocat Musat.

Dl. consilier personal: un viceprimar a castigat in instanta dupa ce a fost schimbat din functie de catre consiliul local, asta este mesajul din hartiile prezentate.

Dl Primar: si eu am solicitat sa fie trecuti nominal in procesul verbal toti cei care sunt de acord cu acest proiect de hotarare pentru ca sa raspunda uninominal pentru votul de astazi.

Dl. consilier Dumitru: dar sunt trecuti cu semnatura in proiect

Dl. consilier Cadariu: cum pot fi trasi consilierii la raspundere daca votul este secret

Dl Primar:initiatorii proiectului, de exemplu, unde sunt trecuti cu nume si prenume

Dl. consilier Ionele: De aceea este bine sa fie trecuti in procesul verbal ...

Dl. consilier Lobonea: persoanele care voteaza ca nu inteleg intrebarea

Dl. consilier Cadariu: deci initiatorii... ma gandesc ca votul secret este secret

Secretar: am consemnat ca d-nul primar a solicitat sa se consemneze in procesul verbal consilierii care au propus acest proiect

Dl. consilier Dumitru: atunci propun ca de acum la fiecare punct 17 -27 de puncte sa fie nominalizati dinainte toti cei care sustin un proiect de hotarare, la toate punctele, in toate sedintele

Secretar: oricum la votul care este deschis sunt trecuti cu nume si prenume fiecare consilier in functie de optiunea care  avut-o la vot. Dar la vot secret nu pot trece cine a fost pentru si cine impotriva, doar numeric pentru ca nu am cum sa stiu cum a votat fiecare.

Dl. consilier Dumitru: asta facem, daca cereti asta jumatate din secretul votului se pierde. Daca vreti putem sa-l bagam si la vedere eu nu am o problema cu asta. Nu inteleg ce doriti sa spuneti, este o posibilitate democratica prevazuta de lege.

Dl Primar: eu vreau sa se mentioneze ca daca d-nul Bontea da in judecata primaria, nu vreau sa fie impinsa primaria sau primarul in chestia schimbarii viceprimarului.

Dl. consilier Vitu: domnule primar, cumva cereti ca inainte de vot cei care cred ca vor vota cu da implicit sustin proiectul si sa-si anunte votul inainte de votul secret, asta le cereti?

Dl Primar: nu

Dl. consilier Vitu: eu asta am inteles

Dl. Sabau: dar nu sunt trecuti pe proiect si cu semnatura?

Dl Primar: Exact asta cer, sa le fie trecute numele si in procesul verbal.

Dl. consilier Dumitru: daca dublam aceasta sa o facem la toate, chiar daca are valoare chiar daca nu. Adica nu mi se pare nimic deosebit, pur si simplu este o treaba democratica si nu stiu de ce e impopotionata in felul asta. Imi aduc aminte ca acum 8 luni nu am fost foarte complicati, am rezolvat relativ repede si nu vad de ce o complicam acum.

Dl consilier Ionele: va aduc aminte ca acum 8 luni mergeati din poarta in poarta cerseati voturile ghirozenilor, acum veniti cu asta

dl. consilier Maxim: cine spune chiestia asta?

Dl. consilier Vitu: controlativa va rog vocabularul cu cersit si dupa aia vorbim. Hadeti sa ne aducem aminte cine statea cate 12 ore in fata sectiilor de votare

Dl. consilier Lobonea: nu cred ca am venit aici sa ne dam la picioare, cred ca am venit pentru a face treaba pentru comuna.

Dl primar: aici va contrazic

Dl. consilier Lobonea: nu puteti pentru ca nu ati castigat primaria cu 1200 de voturi si PMP-ul cu 500. De cate ori am venit cu un proiect ni s-a refuzat. Nu am fost consultati in niciun proiect si v-am spus ca aveti sustinere din partea noastra.

Dl Primar: am vazut

Dl. Presedinte: domnilor, va rog ca degeneram

Dl. consilier Dumitru: credeti ca in ghiroda s-a votat numai PNL, aveti Primarul, Viceprimarul, comisiile de specialitate, aveti totul, de parca numai voi ati fost in alegeri.

Dl. consilier Andreica: dar dumneavoastra aveti doua comisii

Dl. consilier Dumitru: la doua deodata sau pe rand

Dl. consilier Vitu: care ca sunt 3 de toate

Dl. consilier Andreica: comisia cea nou infiintata vis-a-vis de sport si comisia 3

Dl. consilier Dumitru: de dansuri si bune maniere, limbi straine... nu inteleg ce are una cu alta

Dl. Presedinte: domnilor haideti sa incheiem si sa trecem la vot. Dl. secretar, va rog.

Secretar: intrebarea este conform proiectului de hotarare” Sunteti de acord cu schimbarea/revocarea din functia de viceprimar al comunei Ghiroda a domnului Bontea Ion?”. Sunt 2 casute si se bifeaza cu DA sau NU

Dl. Presedinte: da citire proiectului de hotarare

Dl Primar: vreau sa stiu de ce, cine poate sa-mi spuna din ce motiv?

Dl. consiler Maxim: exista Expunere de motive adica motivare

Dl Primar: nu este motivare. Am o intrebare catre consiliul local. Care este motivul pentru care il schimbati din functia de viceprimar?

Dl. consilier Dumitru: s-a constituit o noua majoritate politica in Consiliul local

Dl Primar: alt raspuns?

Dl. consilier Vitu: va inmanez Expunerea de motive sa o cititi, adica motivele si veti afla raspunsul pe care il cereti.

 

 

Se supune la vot secret, iar in urma votului, Comisia de numarare a voturilor din cadrul consiliului local a constatat ca in urna de votare au fost introduse 10 buletine de vot cu optiunea DA si 5 buletine de vot cu optiunea NU.

Secretar: conform prevederilor art. 57 alin. 4 din Legea 215/2001 republicata si modificata, pentru a fi schimbat din functie viceprimarul, sunt necesare un numar 10 voturi cu optiunea DA, ceea ce a fost indeplinit. Hotararea este adoptata. Din totalul de 15 consilieri in functie, 10 voturi cu optiunea DA reprezinta 2/3 din  numarul consilierilor locali in functie.

 

 

Punctul 2

PROIECT DE HOTARARE

    privind alegerea viceprimarului  comunei GHIRODA

 

Dl. Presedinte: da citire proiectului de hotarare.

Dl. Presedinte: rog liderii de partid sa faca propuneri.

Dl. consilier Andreica: daca este posibilitatea solicit 10 minute pauza.

Secretar: ar fi bine sa nominalizam ca pe perioada pauzei sa completez buletinele de vot cu propunerile facute.

Dl. Presedinte: haideti sa facem propunerile si dupa aia sa luam 10 minute pauza.

Dl. Lobonea: la primele alegeri nu s-a facut pauza decat dupa al treilea tur.

Dl. consilier Andreica: trebuie sa facem consultari.

Dl. consilier Dumitru: noua nu ne trebuie nicio pauza.

Dl. consilier Vitu: supuneti-o la vot ca asa ar fi democrat

Dl. consilier Lobonea: avem doar doua puncte, nu cred ca dupa 30 de minute de dezbateri ne trebuie pauza

Dl. Presedinte: cine este pentru alocarea a 5 minute de pauza – 4 voturi pentru, 2 voturi abtinere, 9 voturi impotriva

Dl. presedinte: deci 5 minute pauza

Dl. consilier Vitu: s-a votat ca nu vrem pauza

Dl. Presedinte: atunci, va rog, liderii de partid sa faceti propuneri pentru noul viceprimar

Dl. consilier Dobra: grupul PSD il propune pe d-nul consilier Dan Tranisan candidat pentru functia de viceprimar.

Dl. Primar: asta-i o gluma?

Dl. consilier Dobra: de ce?

Dl. Primar: intrebam si eu

Dl. Presedinte: va rog, alte propuneri?

Dl. consilier Dobra: domnule primar, dl. Tranisan este consilier, puteati sa faceti gluma asta cu altii

Dl. Presedinte: va rog, alte propuneri? – daca nu mai este nicio propunere, domnul Tranisan Dan este propus din partea Partidului Social Democrat. Urmeaza dl. secretar sa completeze buletinele de vot si apoi sa trecem la vot

Dl. consilier Andreica: grupul PNL il propune pe d-nul consilier Bontea Ion candidat pentru functia de viceprimar.

Dl. Presedinte: am intrebat daca mai sunt propuneri, dl. secretar va trece si propunerea PNL pe buletinul de vot.

 

 

Se supune la vot secret, iar in urma votului, Comisia de numarare a voturilor din cadrul consiliului local a constatat ca in urna de votare au fost introduse 10 buletine de vot cu optiunea TRANISAN DAN si 5 buletine de vot cu optiunea BONTEA ION.

Secretar: conform prevederilor art. 57 alin. 3 din Legea 215/2001 republicata si modificata, pentru a fi ales viceprimar sunt necesare un numar 8 voturi valabil exprimate, ceea ce a fost indeplinit. Hotararea este adoptata.

 

Este declarat viceprimar al comunei Ghiroda domnul TRANISAN DAN.

 

 

Dl presedinte declara sedinta inchisa!

 

 

 

            PRESEDINTE                                                                                                          SECRETAR       

         IONAS DANIEL                                                                                        PRILIPCEANU  SORIN